AINA EI VAAN JAKSA

Henkilön Marianne Prepula kuva.

Henkilön Marianne Prepula kuva.

Niin se vaan on, aina ei vaan millään jaksa. Ei jaksaisi herätä, ajatella mitään positiivista, puhua kellekkään tai edes nähdä ketään. Silloin tekee vain mieli sulkeutua omaan kuplaan ja työntää kuulokkeet syvälle kalloon. Jokainen kävelevä olento ja asia ärsyttää. Mikään ei mene niin kuin pitäisi, ei edes ne hyvin suunnitellut asiat. Nää on just näitä tyypillisiä maanantaita.

Kahvit kaatuu päälle, sama tyyppi ignooraa jälleen kerran, myöhästyt bussista, akku loppuu kriittisellä hetkellä, unohdat lompakon kotiin, hukkaat avaimet, joku valittaa katkenneesta kynnestä ja joku toinen heittää paskaa läppää. Niitä päiviä vaan tulee ja menee.

Henkilön Marianne Prepula kuva.

On niitä aamuja, kun tarkoituksella nukkuu pommiin, että voi missata pari ekaa tuntia. On kans niitä päiviä, kun suusta tulee kaikki sensuroimatta. Tai semmossia päiviä, kun tavarat lentelee päin seiniä.

Lopulta kumminkin kaikki murtuu jossain vaiheessa. Päivän jaksaa juuri ja juuri esittää, ja kotiin päästyä kyyneleet alkaa valumaan pitkin poskia välittömästi, kun enää edessä ei olekkaan ketään kelle pitäisi pitää täydellisen elämän kulissia yllä.

Se on ehkä tää suomalainen kulttuuri, valitetaan kaikesta ja ollaan kateellisia joka asiasta. Tunteita ei saa näyttää, varsinkaan julkisesti. Se on vain ja ainoastaan huomion kerjäämistä. Kaikki pitäisi pitää sisällään ja pysyä lujana, tapahtui sitten mitä vain.

Henkilön Marianne Prepula kuva.

Mut hei, se on ihan ok. Saa murtua ja nukkua ärtymystä aamupäivän tuntien ajan. Saa kuunnella musiikkia, kun kenenkään ääni tai jutut ei vaan millään uppoa. Saa olla avaamatta viestejä, jos ei vain jaksa niitä sillä hetkellä lukea. Saa vaan olla yksin, jos muiden seura tuntuu ahdistavalta.

Aina ei vaan jaksa, eikä tarvitsekkaan. Mun mielestä moni (kuulun itse myös tähän ryhmään) on liian vaativia itsensä suhteen. Aina pitää näyttää viimeisen päälle laitetulta ja aina pitäisi olla rahaa lähteä ja mennä minne milloinkin. Siinnä vaan kerää paineita itselleen, ja vielä ihan turhaan. Olkaa siis kilttejä itseänne kohtaan, oikeesti.

Henkilön Marianne Prepula kuva.

Love,

Marianne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s